När du valt din julservis, ditt julporslin, servetter och blomster så kommer vi fram till dina bestick. Dukar du med de som du alltid använder eller har du finbestick som du kanske ärvt eller som måste diskas förhand och därför bara plockas fram vid speciella tillfällen? Det viktigaste med bestick är ju egentligen att de är bra att äta med som min mormor alltid sa. De får inte vara för långa, inte för tunga och de måste gå att skära med.
Sen kommer vi till de där besticken som liksom av bara farten sätts ner i sillen, rödbetssalladen och köttbullarna vid servering. Här kommer smörknivarna indansandes. Det kanske kan tyckas alltför lyxigt med smörknivar som anpassas till säsong men är det något jag njuter av att plocka fram varje jul så är det mina specialsmörknivar som jag samlat på mig under åren. Det här är ett sådant exempel. En smörkniv med uppstudsigt polkagrisrandigt handtag och ett knivblad av stadig metall som verkligen tar tag i smöret och som sprider ut det på din brödskiva med respekt och självförtroende och ger ett jämnt och perfekt resultat. Finns hos Julporslin och Loppis.Design. Du kommer inte att ångra den här investeringen och den kommer garanterat att glädja varje julbord från nu och under lång tid framöver. God smörknivsjul!